Hur man lägger kakel?

Att lägga plattor är mer än att bara lägga en kakel efter nästa. På väggen och på golvet börjar du alltid vid vissa punkter för att uppnå det mest symmetriska läggningsmönstret möjligt. Nedan hittar du information om hur du lägger kakel optimalt på väggar, golv och trappor.

Problemet med kakel och rumsdimensioner

Om du har även lagd kakel, du vet problemet säker: du börjar i ett hörn med en bricka och sedan på den motsatta väggen, och å andra sidan måste man börja kakel kapning. Du skulle också behöva leta efter andra plattformsplaner, men då med symmetri. Beroende på vad du plattor, kan du flytta annorlunda när du lägger kakel.

Hur man lägger golvplattor?

a) Golvplattor med dold längsgående vägg
För golvplattor har du två sätt att börja lägga. Till exempel, om du vill kakel ett kök som senare har en golvsida helt täckt av det utrustade köket, kan du börja på motsatta väggen i mitten. Ändå måste du beräkna de nödvändiga golvplattorna eller plattorna. Eftersom du kan börja med den första kakeln i mitten (halvvägs till båda sidor) eller med två kakel till höger och vänster om mitten. Som ett resultat kan du uppnå samma bredd av kakel på båda sidor av en kakelskärning till mindre än hälften.

b) Golvplattor synliga på alla sidor
För golvplattor som är synliga runt, måste du börja i mitten av rummet. Kläm en kritlinje från en till motsatt hörn och sedan igen mellan de andra två hörnen. Nu har du exakt mitt i rummet. Beroende på vad din sista kakelrad skulle se ut i din planläggning, placera den första kakan antingen centrerad (kvartvis) eller fyra kakel runt mitten.

c) Placera plattor i 45 graders vinkel mot väggarna (lutande)
För lutande plattor, fortsätt också. De börjar mitt i rummet. Använd kakelkorsen, en exakt spänd kalklinje och en vinkel, placera kakelskivan på kakelhörnet. Dessutom kan du lägga en skuren rad kakel längs väggen som en slutsats. Det här är meningsfullt om du vill avsluta den sista snedställda raden med kakel med hela kakel eller halva plattor däremellan.

Hur man lägger väggplattor?

a) Grunderna Tegelplattor
Även med väggplattor börjar du i mitten och sedan ut till höger och vänster om mitten utåt.

b) Takhöjd och kakel till en viss höjd
För golv till taksplansarbete, börja från toppen med en hel rad kakel. På en klart definierad kakelhöjd (halvhöjd, tre fjärdedels höjd, etc.) börjar du också med den övre raden. Detta kommer att se till att en snittrad limmas ner till botten. Där står inte den klippta kakelrullen ut så mycket som halvvägs uppe på väggen eller som en väggmålning i taket. ) C) Knippa upp någon storlek

Om du vill lima plattor upp till väggen, börja med den nedre raden av plattor. Du kan också avsluta den sista raden med plattor med en komplett rad kakel.

vägg till vägg kakel som du vill till kakel två konvergerande väggar, se till att den sista raden av plattor alltid skärs in, så att passbit från en vägg möter passbit den andra väggen.

Är det en projektion (eldstad, överlägsen sanitetsporslin, etc.) alltid hålla en hel bricka på två kolliderar utsidorna så att passbit limmas på insidan till hörna.

Hur lägger du en kakel spegel?

För kakel spegeln, välj lämplig höjd ner och uppåt för att göra en komplett kakel (topp och botten). Golvet är vanligtvis en plint, vilket är anledningen till att golvskaparna ändå inte kan skjutas helt mot väggen. Dessutom stänger du bänkskivan med en stapel. Väggskåp kan monteras på väggmonteringen i avståndet.

Hur flyttat trappa kakel

a) rak eller böjd i rät vinkel trappor

Start även i mitten och dra på utsidan vänster och höger. Med en ensidig vägg kan du också klippa plattorna mot väggen.
b) Spiraltrappor

Här bestämmer du också mitten och kakel det från mitten. I bågen ökar radien utåt och du skär de ytterligare kakelraderna enligt de mått du behöver.
Tips & TricksStair är kaklade från topp till botten. Kakel en källare trappor, och det finns inga dörrar eller fönster som utmatning, kakel, först den ena sidan och sedan när limmet har härdat, den andra halv.

Det är bäst att lägga golvplattor torrt först för att se om luckorna passar väggen.

Behöver du till exempel som en vinkel plattor som, skära en hel del plattor, väg tills alla hela plattor och skär alla behöver brickor i hamnen i ett pass. Detta sparar mycket tid.

I House Journal finns många rådgivare och instruktioner för att lägga plattor i inom- och utomhusbruk, med speciella golv, i gammal eller ny, med olika typer av plattor och mycket mer.

Dela med vänner

Lämna din kommentar