Compararea tipurilor de încălzire prin lemne

Încălzirea cu lemne este ecologică - și în comparație cu combustibilii fosili, de asemenea, cost-eficiente - lucru. Încălzirea lemnului nu este aceeași cu încălzirea lemnului: care sunt diferite opțiuni pentru încălzirea lemnului și unde avantajele și dezavantajele stau, arată acest articol.

Lemnul ca materie primă

Lemnul este o resursă regenerabilă disponibilă de obicei la un cost redus. Datorită disponibilității mari a lemnului, creșterile de prețuri sunt de asemenea puțin probabile, ceea ce face ca încălzirea lemnului să fie un lucru destul de previzibil.

Încălzirea cu lemn este practic neutră din punct de vedere al carbonului, deoarece este un ciclu de dioxid de carbon închis. În ce formă arde lemn, dar poate fi diferită.

Aragaz clasic

Aragaz este o formă foarte ieftin, dar nu foarte convenabil de încălzire a lemnului pentru camere individuale. Acum se folosește doar ca încălzire suplimentară cu un factor de înaltă senzație și un factor decorativ.

Este necesar lemn de înaltă calitate pentru sobă, de preferință lemn de fag. Prea lemnul moale arde prea repede și dă prea puțină căldură.

O opțiune interesantă este sobele clasice Bullerjan, care pot fi de asemenea echipate cu o pungă de apă și pot servi și ca încălzitoare de apă în timpul iernii. Mai multe camere pot fi încălzite cu apă caldă prin conducte, iar încălzirea mini-centrală este creată pentru zone mai mici.

Sobe de tigla

Sobe de teracotă sunt caracterizate mai presus de toate de capacitatea lor de stocare a căldurii. Pentru sobe de teracotă de înaltă calitate, bine amenajate, puteți avea adesea suficientă căldură reziduală timp de două zile după încălzire. Cu toate acestea, costul de a construi o sobă de înaltă calitate din teracotă este extrem de ridicat, astfel încât acestea sunt folosite numai de către iubitori ca încălzitor pentru casele mai mici.

În cazuri individuale, acestea pot acoperi chiar mai mult de un etaj și pot livra și suprafețe relativ mari cu căldură radiantă (similar încălzirii în infraroșu).

Cazane pe peleți și încălzitoare de lemn de lemn

Peletele sunt deșeuri de lemn presate cu o densitate foarte mare. Acest lucru aduce o densitate foarte mare de energie și o eficiență ridicată în încălzirea cu peleți și, în același timp, asigură o cenușă foarte scăzută.

Cazanele din lemn de foc pot fi, de asemenea, modernizate pentru funcționare cu peleți, dar această opțiune nu este întotdeauna o soluție ideală.

Trebuie să fie disponibilă o cameră de depozitare adecvată pentru peleți, iar un cuptor automat trebuie instalat în cuptor. Nu este nevoie să fie reumplut cu încălzitoare pe peleți, iar cuptorul poate funcționa automat.

Un dezavantaj al peletelor este faptul că este un produs fabricat industrial care este supus fluctuațiilor pieței și prețurilor.

Așchii de lemn sunt cea mai ieftină alternativă aici. Sunt făcute cu foarte puține eforturi din partea deșeurilor din lemn, sunt de obicei mai ieftine și, de asemenea, mai stabile în preț, dar produc și mai mult cenușă decât peleți.

Carburetorul din lemn

Carburerele din lemn sunt cazane din lemne în care lemnul și gazul de lemn rezultat sunt arse separat unul de celălalt. Acest lucru are ca rezultat o eficiență de 50% mai mare comparativ cu boilerul normal, dar gazificatorii de lemn sunt mai scumpi pentru a cumpăra.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul