Vilken parkettgolv att köpa?

Som vill köpa ett parkettgolv, bör uppmärksamma några viktiga kriterier. Ett grundläggande första beslut måste fattas mellan massivt trä och flerskiktsprodukter. Prefabricerad parkett kan läggas både flytande och limmade. Lösa paneler eller pinnar måste alltid limmas.

Fast eller flera lager golv

med paneler såsom fartygets botten våningen i ett stort antal som en färdig parkettgolv med not och spont teknik eller som ett klick parkett. Om parkettgolvet är gjord av solidt och mestadels dyrt trä, kan det slipas mer än tjugo gånger och därmed nå en livstid på flera årtionden.

När det gäller flerskiktsparkett bestämmer tjockleken på det övre slitskiktet arbetbarheten och priset. Bärarskiktet består av billiga spånskivor och minskar kostnaden för parkettgolvet delvis till långt under hälften av kostnaden för en massiv trägolett. Slipningen är begränsad och begränsar således parkettens livslängd.

Typer av trä och grader av hårdhet

Typen av trä i massivt trä parkett har stor inverkan på priserna på parkettgolvet. Under snabbväxande och förekommer i större antal inhemska träslag som ek, bok, lönn, björk eller ask är bland de billigare trä, körsbär, valnöt akacia, gräshoppor eller kastanj är betydligt dyrare.

Förutom oliv trä utomeuropeiska träslag som teak, rosenträ, mahogny och andra tropiska träslag är de dyraste sorterna som parkett görs. Hårdheten hos parkettgolvet mäts i måttenheten Brinell, som beskriver penetrationsdjupet för olika testämnen i träet. Ju svårare träet används desto dyrare är priset.

priserna på utvalda leverantörer (sedan 2013)

flera skikt konstruerad golv
klick parkett enda plank 1-remsaparkett-store24.de26,99 euro / kvm
ship 3-remsaparkett-store24.de17,99 euro / kvm
mycket massivt trä parkett ek
stav fiskbensparkett-store24.de57,91 EUR / kvm
bambu paneler Zebraparkett-store24.de55,90 EUR / kvm

ägande eller hyresrätt

viktig för valet av rätt Parkettgolv är livssituationen. Om du vill köpa trägolv för ett bostadsområde eller ditt eget hus, måste du oroa dig för den förväntade belastningen och den förväntade frekvensen av arbetet. När hyresbostäder villkor ett avtal med ägaren är alltid rekommenderas, som ofta är att övertyga dem att delta i en prisskillnad till förmån för en mer betydande och mer permanent lösning.

Dela med vänner

Lämna din kommentar